Konya’da nerelere gidilir?

Konya denince akla büyük yüz ölçümü ve büyük İslam alimi Mevlana Celaleddin Rumi geliyor. Aslında Mevlana’yı ziyarete geldiğinizde bu güzel kente görmeniz gerekli birçok değerin olduğunu anlayacaksınız.
Mevlana Müzesi;
Eskiden Mevlâna’nın dergâhı olan ve 1926 yılından beri yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bir müze haline getirilen yapı “Mevlana Türbesi” olarak da anılır. Mevlana’nın türbesi dört fil ayağı üzerine yapılmıştır. Topkapı Sarayı müzesinden sonra Kültür Bakanlığı’na en çok gelir getiren müzenin içinde, dergah yaşamına dair eserler de sergilenmiştir.
Meke Gölü;
Konya’nın Karapınar ilçesindeki dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan göl. Göçmen kuşların Türkiye üzerinde mola verdiği nadir doğa harikalarımızdan biri olan gölün farklı görüntüsü sizi oldukça şaşırtabilir.

Sırçalı Medrese;
1242 yılında Bedreddin Muslih tarafından yaptırılan Medrese Selçuklu Devri‘nden kalan önemli eserlerdendir. Açık avlulu, iki eyvanlı ve iki katlı medrese 1960 yılından sonra Mezar Anıtları Müzesi olarak halka açılmıştır.
Obruk Gölü;
Obruk Gölü’nün oluşumu konusunda bölge halkında ağırlıklı olan inanış göktaşı düşmesi. Derinliği yaklaşık 30 metreyi bulan Obruk, Beyşehir gölünden yeraltı suyuyla besleniyor. Obruk Gölü’nün üzerinde ve su altında 10’un üzerinde çeşitli büyüklükte mağaralar bulunuyor.

Sultan Kılıçaslan Sarayı;
Sultan II. Kılıçaslan tarafından 10 m. yüksekliğinde inşa edilen köşkten günümüze sadece doğu duvarları kalmıştır. Evliya Çelebi’den öğrenilen bir bilgiye göre depremden yıkılan bu köşkü Alâeddin Keykubat onarmış ve genişletmiştir. Bu yüzden Alâeddin Keykubat adı ile tanınmıştır.
Nasrettin Hoca Türbesi;
Komik hikayeleri ve fıkralarıyla hatırlanan aslında büyük bir filozof olan Nasreddin Hoca Sivrihisar’da doğmuş Akşehir’e gelip yerleşmiş ve burada vefat etmiştir. Mizah ustası bu ünlü bilgenin Türbesi Akşehir’de kent surunun doğusundadır. Mezar taşında gülmece ustasının yaşamını simgelemek üzere H. 683 (1284) olan ölüm tarihi, tersten 386 biçiminde yazılmıştır.