Evcil hayvanla uçak seyahati nasıl olur?

Bir seyahat planı oluşturdunuz ve evcil hayvanınızın da bu seyahatte size eşlik etmesini istediniz. Ancak bazı endişeleriniz var. Merak etmeyin biz size bu konuda yardımcı oluyoruz ve sevimli dostunuzla uçakla
seyahat etmeyi bu haberimizle daha kolay hale getiriyoruz;
* Kullanacağınız havayolu firmasıyla önceden bağlantıya geçin. Her birinin sistemi farklı ve evcil hayvanınız için rezervasyon gerekebilir.
* Özellikle sıcak yaz mevsiminde akşam veya sabah erken uçuşlar dostlarımız için daha fazla öneriliyor. Kış aylarında ise öğle saatleri tercihi onlar için daha uygun.

* Hayvanınızı taşıyacağınız kafes ve taşıma kutusuyla ilgili havayolu firmasının standartlarını öğrenin.
* Veteriner hekiminizin hazırladığı ve aşı kayıtlarının bulunduğu sağlık karnesini mutlaka kontrol edin. Eksik aşılarını tamamlayıp sağlık karnesini seyahat esnasında yanınızda bulundurun.
* Hayvanınızla seyahatinize başlamadan yedek reçete yazdırın ve özel gıda takviyesi yapın. Gittiğiniz yabancı yerde zorluk çekmemek için hayvanınızın seçtiği, yemezse olmazı bir yiyecek varsa önceden hazır edin.

* Evcil hayvanınızın yolculuk izni alabilmesi için normal şartlarda yaşının en az sekiz haftalık olması ve sütten en az beş gündür kesilmiş olması gerekmektedir. Sıcaklıklar ve yaş ile ilgili sıkıntılar bulunuyorsa veya fizyolojik bir takım sorunları varsa kargo bölümü/kargo uçağı kesinlikle tercih edilmemelidir.
* Eğer kullandığınız kafes veya taşıma kutusu önünüzdeki koltuğun altına sığıyorsa firma evcil hayvanınızı yolcu kabininde götürmenize izin verebilir. Eğer hayvanınız kargo bölümüne alınmak zorundaysa, önceden havaalanında olmalı, hayvanınızı kafese kendiniz yerleştirmeli ve indiğinizde gecikmeden kargodan almalısınız.

* Bazı ülkeler karantina uyguladıktan sonra evcil hayvan girişine izin veriyor. Bu nedenle kalacağınız süre ile karantina süresi durumunu karşılaştırıp evcil hayvanınızla seyahati ona göre planlayın.
* Evcil hayvanınızın olduğu bölüme basınç verildiğinden emin olun. Kargo bölümünün çok sıcak veya çok soğuk olmaması için içerideki hava ayarlanmalıdır.
* Mümkünse onunla yapacağınız seyahatlerinizi aktarmasız olarak gerçekleştirin. Hem transferler sırasındaki karmaşadan, hava değişimlerinden hem de olası kazalardan onu korumuş olursunuz.
* Taşıma çantasının emniyetli bir şekilde kapatılabildiğinden emin olun. Gerekli veya acil durumlarda köpeğinizin dışarı çıkmasını zorlaştırmamak için anahtarlı kilitlerle kilitlemeyin.
* Evcil hayvanınız DAİMA tasma takmalı ve üzerinde isim ve telefon numarasının yazılı olduğu künyesi bulunmalıdır. Kaybolma durumunda bulunmasını kolaylaştırmak için mikroçip taktırmalısınız.
* Yolculuk öncesinde alışması için mutlaka yolculuk yapacağı kafesi, çantayı her zamankinden fazla kullandırın. Yemeğini orada yemesine alıştırın. birkaç kez mutlaka orada uyutun. Karnı tok olarak yolculuğa çıkarmayın.
* Taşıma kabininin üstüne mutlaka “canlı hayvan” ve uluslararası uçuşlarda da “live animal” etiketini, görünür bir şekilde üst ve yan taraflara yapıştırın.
* Seyahatten önce köpeğinizi yürütüp egzersiz yaptırın.