Dubrovnik seyahatinde gezilmesi gereken yerler!

Hırvatistan’da yer alan Adriyatik Denizi sahilinde bulunup daha çok liman ve turizmden gelir sağlayan Dubrovnik, Orta Çağ döneminden kalma tarihi eserleriyle de ünlüdür. Eski adı Ragusa olan Dubrovnik her yıl milyonlarca turist ağırlaması ile en keyif verici tatil imkanlarını size sunacaktır. Şimdi gelin Dubrovnik gezinizde gidilebilecek yerlere bir göz atalım.
Stradun Caddesi: Stradun Caddesi Old Town’u ikiye ayıran şehrin ana caddesidir. Kutlamaların, törenlerin, gösterilerin ve daha birçok etkinliğin yapıldığı caddedir.
Büyük Onofrio Çeşmesi: Velika Onofrijeva Fontana diğer bir deyişle Büyük Onofrio Çeşmesi, 1436 senesinde inşa edilmiştir. Dubrovnik Cumhuriyeti zamanlarında taze ve temiz su temin edilmesi için önemli bir yere sahipti.
Fransisken Manastırı: Şehrin en önemli yapıları arasında gösterilen Fransisken Manastırı; içinde 70.000 den fazla kitap barındıran kütüphanesi, dünyanın en eski eczanesine ait nesneler ve daha fazlasına ev sahipliği yapıyor.
Aziz Blaise Kilisesi: 1715’te inşa edilen Aziz Blaise Kilisesi, Venedik’teki Aziz Mauritius Kilisesi’ne benzemektedir. Şehirde en fazla düğün töreninin yapıldığı yer burasıdır.

Rektör Sarayı: Rektör Sarayı, Rönesans ve gotik tarzlarının yansıtıldığı yapıdır. Dubrovnik Müzesi Tarih Bölümü bu sarayın içinde yer almaktadır.
Sponza Sarayı: Sponza Sarayı orjinalliğinden hiç bir şey kaybetmemiş olan en güzel saraylardandır. Stradun Caddesi’ndeki bu sarayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Katedral: Dubrovnik Katedrali şehrin ismini taşıyan dini yapıdır. 12.- 14. yüzyıllar arasında inşa edilen bu katedral 1667 depreminde yıkılmış ve 20. Yüzyılda restore edilmesi sonucu günümüzdeki halini almıştır.
Çan Kulesi: Kulenin üstünde ünlü “Zelenci” denilen heykeller bulunmaktadır. Maro ve Baro adı verilen bu askerler her saat başı kuleye çıkarlar. Bronz heykellerin orijinalleri ise Sponza Sarayı’nda muhafaza edilir. Yüksekliği 31 metre olan bu kule Rektörler Sarayının hemen bitişiğinde yer alır.

Gundulica Meydanı: Şehrin en bilindik meydanlarındandır. 1667 depreminin sonrasında 1893’ten kalma barok dönemini yansıtan ve ortasında küçük bir çeşme bulunduran meydandır.
Pile Kapısı: Pile Kapısı, Dubrovnik şehir kapılarından bir tanesidir. 16. yüzyılda inşa edilmiş olan kapı geçmiş yıllarda geceleri kapatılan bir kapıydı.
Minceta Hisarı: Minceta Hisarı 1319 senesinde inşa edilmiş hisarlardandır. Osmanlı İmparatorluğu’nun, İstanbul’u fethetmesi ile hisarın önemi daha fazla artmıştır. Dubrovnik şehrinin sembollerinden biridir.
Lokrum Adası: Dubrovnik’in önemli doğal güzelliklerindendir. Lokrum Adası, UNESCO tarafından koruma altında alınmıştır. Botanik bahçe ve surlar bu ada da mutlaka görmeniz gereken en önemli detaylardır.