Yemek ve ferahlığın adresi: İstanbul’dan seçme mekanlar!

Yemek ve ferahlığın adresi: İstanbul’dan seçme mekanlar!

1)Parle: Güney Fransa ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsüyle risottodan ev yapımı makarnalara, tapastan çeşit çeşit balıklara salataya kadar birçok şey bulmak mümkün. Asıl atlanmaması gereken konu ise, geniş bir şarap kavının olması.

2)On Off: Enfes lezzetleriyle iştah kabartan bbq soslu tavuk, mini hamburgerler, içinde falafel, humus, zencefil turşusu ve pita ekmeğinin olduğu Lübnan tatları, salata çeşitleriyle bu yemeklerin tadı damağınızda kalacak.

3)Limani Balık: Yeşilçam’ın pek çok filminde kullanılmış olan bu yer sadece denizi ve gökyüzüyle bile görenleri hayran bırakıyor. Marina hamsi, torik lakerda, somon pastırma, bombay pilaki, ahtapot ızgara, levrek mücver masanızda olması gereken başlangıçlardan. levrek, barbun, çipura, lagos balık çeşitleri ise vazgeçilmezlerinden.

4)Robin’s Galata: Gökyüzü ve Galata Kulesi’nin birbiriyle buluştuğu, leziz kokteylleriyle unutulmaz bir gece yaşatan Robin’s Galata romantik bir yemek için ideal bir yer. Kuzu antrikot, levrek, risotta, fettucini menüdeki seçeneklerden.

5)Plus Kitchen: Buradaki her çeşit yemek organik ve glütensiz malzemeler ile hazırlanıyor. “Sağlıklı yemek” sloganıyla yola çıkılan bu mekan çok organik. Diğer sloganları da “Kullan atma”. Minimum plastik kullanmayı hedefleyen mekanda seçtiğiniz yemek ya da içecek sonrasındaki cam bardak ve kavanozları eve götürme şansınız var. Biscotti, portakallı tarçınlı bisküvi, çörekotlu grisini, kuru meyveler atıştırmalıklardan. Mozerallalı, acılı etli gibi wrap çeşitleri ve kişnişli yeşil mercimek, kinoa tabule, muhtaber, yörük piyazı gibi mezeleri mutlaka denemesi gereken lezzetlerden.