Bu yasakları hiç duymuş muydunuz?

Bu yasakları hiç duymuş muydunuz?

*Sakız yasağı – Singapur: Tipitip isimli şirkete ait sakızların satışının yasaklanması ile başlayan bu sakız yasağı, 1994 yılında çıkarılmış bir yasaya göre ülkede insanların sadece doktor reçetesi ile sakız edinip tüketebileceği bir karar ile yasal kurallara bağlanmış.

*Bebek yürüteci yasağı – Kanada: Kanada’da 1994 yılında sağlık bakanlığının yaptığı açıklama, ülkede ilginç bir yasağa yol açmıştı. Yürüteçlerin çocukların zihinsel gelişimlerinin doğal seyrini bozduğunu savunan Kanada hükümeti bir şekilde bu yürüteçleri kullanan olursa, o kişilerin yüksek para cezasına çarptırılacağını da bildirmişti.

*İç çamaşırı yasağı – Rusya: Rusya’nın da içinde bulunduğu Avrasya Birliği ülkelerinin bir kısmında dantelli iç çamaşırlarının kullanılması yasak. Bunun nedeni, dantelli iç çamaşırların nem emme özelliğinin pamuklu iç çamaşırlarına oranla daha düşük olması.

*Lolipop yasağı – ABD: ABD’nin Washington eyaletinde lolipop yemek kesinlikle yasak. Yasağın temel nedeni, çocuklar için tehlikeli olması ve gırtlak borusunu tıkadığı için çok sayıda ölüme neden olması.

*Güvercin besleme yasağı – İtalya: İtalya’nın birçok şehrinde geçerli olan bu yasak özellikle Venedik’te katı kurallarla uygulanıyor. Güvercin dışkılarının tarihi yapılara zarar verdiği gerekçesiyle uygulanan bu yasağa uyulmaması durumunda ise kişilere 400 – 500 Euro arasında para ceza uygulanıyor.