2018 yılının havaalanı trendleri neler?

Havaalanları son yıllarda çok fazla gelişme gösterdi. Artık havaalanları, müşterilerin talebini karşılamak için cazibe merkezlerine dönüştürülüyor. Sizler için bu yılın havaalanı trendlerini araştırdık;
Yüz tanıma: Eğilim artık güvenlik kontrollerinin de hızlandırılması. Birçok havaalanı parmak izi ve yüz tanıma teknolojilerine yatırım yapıyor. Uzmanlar, yüz tanıma teknolojisinin, yüz ifadesi ya da vücut dilini kapsayacak şekilde geliştirilebileceğini ve bir kişinin kaçak bir şey taşıdığı ya da güvenlik riski oluşturduğuna dair ipuçları verebileceğine inanıyor.

Yapay Zeka ve Robotlar: Yapay zeka turizm sektörüne hakim olmaya başlıyor. Bazı havaalanları, yolcuların terminallerde daha iyi yönlendirmelerine yardımcı olmak için artırılmış gerçeklik yol bulma uygulamalarını hayata geçiriyor. Dahası, havaalanları yolculara yardım etmek için giderek daha fazla robot kullanıyor. Robotların, operasyonel rollerde en büyük etkiye sahip olması bekleniyor. Japonya’nın Haneda Havalimanı, birçok yönden hizmet verebilen robotları aktif olarak test ediyor.

Elektronik etiketler: En yeni havaalanı trendlerinden biri elektronik etiketlerdir. Bagajın nasıl işlendiği, teknolojik ilerlemeyle değişiyor. Bazı firmalar çok sayıda bagaj sorunuyla uğraşıyor. Elektronik etiketler ise bu sorunun önüne geçiyor.